דגשים לבחירת בית ספר ומסלול ללימודי UX/UI

אילן ליכטנייר

מומחה ל-UX ו-UI

יש הרבה מוסדות לימוד שמציעים לימודי UX/UI או אחד מהם. כשלא יודעים מה ואיך לבדוק, אז כולם נראים אותו הדבר, והכל נורא מבלבל. אז איך בוחרים? בפוסט הזה ננסה לענות על השאלה, שם איך נכון לבחור מסלול לימודי UX/UI איכותי ומקצועי, ואת המקום שמלמד אותו. 📒 זהו הפוסט הרביעי והאחרון בסדרה של ארבעה פוסטים בנושא.

תוכן עניינים

💡 הפוסט הזה ממשיך את הפוסט הקודם בנושא: האם ללמוד UX/UI וגם עיצוב גרפי – למה וכמה?

נורות אזהרה בסילבוס

ראשית, אנחנו ממליצים לכם לבחור בתוכנית לימודים שתאפשר לכם ללמוד באותה מסגרת גם UX וגם UI – שלא תוחסר או תופרד אחת מהכנפיים המשלימות והחשובות האלו. כך תוכלו לעבור את ההכשרה ההמשכית ביניהם כפי שהיא מתממשת בעולם האמיתי. כפועל יוצא מלימוד שני התחומים, תגדילו באופן משמעותי את סיכויי ההשתלבות שלכם בשוק העבודה, כמובן בכפוף למימוש פרמטרים אחרים של כשרון טבעי, השקעה ושיקוף של שני אלו בתיק העבודות שלכם.

יחד עם זאת, אנחנו ממליצים לא ללמוד בתוכניות לימוד המתפזרות לעיצוב גרפי, ועוד תחומים נוספים שהם לא UX/UI, כגון: בניית אתרים, עיצוב מרקטינג שיווקי וכו'. ככל שתתרחבו יותר מתחומי הליבה של UX ו-UI, הלימודים יהיו שטחיים יותר או ארוכים ויקרים יותר שלא לצורך. כמו-כן, בידקו אילו תוכנות אתם לומדים במסגרת הקורס – האם המסלול כולל לימוד תוכנות שאינן ייעודיות לאפיון ועיצוב ממשק, כמו למשל פוטושופ, אילוסטרייטור, אידיזיין וכו'? אם כן, אז זאת נורת אזהרה. או אם לחליפין או בנוסף, המסלול כולל לימודים של תוכנות שכן מיועדות לאפיון ועיצוב ממשק, אבל אתם לומדים כמה מהן, כמו למשל: ללמוד גם פיגמה, גם XD, גם Sketch וגם  Axure – גם זאת נורת אזהרה. וקל לזהות את נורות האזהרה האלה, כי הן לרוב יופיעו בסילבוס של הקורס.

בנוסף, מעבר לחסמים הבסיסיים האלו, הסילבוס צריך להציע תוכנית לימודי UX/UI שהיא מעמיקה וממוקדת, וכוללת לימודי מתודולוגיה מקיפים ומסודרים, מחקרים מקדימים ומשלימים ואנליזות, תהליכי עבודה ופרקטיקות, היבטים פרקטיים של קוגניציה ב-UX, וידע ליבה של אפיון דה-פקטו – איך, תאכלס, הופכים דרישות מוצריות לפתרונות ממשקיים, כפי שמקובל לעשות בתעשייה. בשעת מבחן בתהליגי גיוס, ובשעת מעשה בעבודה בתעשייה, אתם תמדדו על היכולת שלכם לפתור בעיות, ולא רק לדבר שיחות סלון תיאורטיות. אם הסילבוס לא משקף את הדברים האלו, אז זו נורת אזהרה.

מרצה ל-UX שעושה UX כבר חצי שנה…

בידקו מי מלמד אתכם. חשוב מאוד שמי שבנו את התכנית יהיו עתירי נסיון מעשי ועם שורשים עמוקים כאנשי מקצוע בתעשיה, ועם רקע מגוון בסוגי חברות שונות. ממש לא יזיק, ואפילו יועיל, אם אלו יהיו אנשי מקצוע שהתקדמו לדרגות ניהול, ושיש להם את נקודת המבט של מגייסים. יחד עם זאת, לא כל איש מקצוע טוב הוא גם מרצה טוב, ושם עשוי להיות פספוס משמעותי. מי שילמדו אתכם או לחליפין בנו וכתבו את תכנית הלימודים שלכם, צריכים להיות אנשי הדרכה עם וותק עשיר, ו/או שעסקו בהנחייה מעשית בתחום ה-UX/UI, במנטורינג של אנשי UX/UI, וליווי שלהם בהשתלבות בתעשייה.

העמקה והטמעה דרך תרגול

הפרויקטים שלכם הם תוצר שמשקף את הידע והמיומנות המקצועית שלכם, והם צריכים להיות מעמיקים. זה לא רק עניין כמותני, אלא בעיקר איכותני, ולכן 3-4 פרוייקטים לתיק העבודות שלכם, זה מה שהשוק מצפה לו ממעצבי UX/UI ג'וניורים. מהסיבה הזו המסלול צריך להיות כזה שתומך ומספק את כל התנאים להפקה של 3-4 פרוייקטים, שאיתם תעברו תהליך מעמיק עם תמיכה וייעוץ, כדי שכל אחד מהפרויקטים האלה יהיה ראוי להופיע בתיק העבודות שלכם.

אתם גם צריכים לאמן את שריר קבלת הביקורת שלכם, כדי להטמיע את המיומנויות שאתם רוכשים בקורס, ולכן מבנה התכנית צריך להיות כזה שכולל: תרגולים, משובים וביקורות המשולבות בתוך השיעורים, לצד מפגשי תרגול שכוללים היקף רחב של ליווי והיתייעצות עם אנשי מקצוע.

אישור חברתי – מי אומר מה ולמה?

ההמלצה האחרונה שלנו היא ללכת למקור החוויה של הסטודנטים ולקרוא המלצות על המוסד. כמה נקודות בעניין הזה:

  • קודם כל התמקדו יותר בהמלצות של סטודנטים שעברו את המסלול, והזדהו בשמם.
  • העדיפו המלצות בדף הפייסבוק של המוסד, כי שם אי אפשר לזייף את זה. באתר אני יכול לכתוב מה שבא לי, ולמצוא תמונת שאטר שתלווה את זה.
  • אם הגעתם להמלצה מתוך פוסט תבדקו מי עומד מאחוריה, כדי לוודא שהוא נטול אינטרסים, ושלחליפין זה לא בוט.

אם יש לכם שאלות ספציפיות לגבי המלצה מסויימת, אל תתביישו לפנות לממליצים בפרטי. ככה תוכלו לבקש תשובות לשאלות שלא מצאתם עליהן תשובה, ועל הדרך תוכלו לוודא שההמלצה מגיעה ממקום נקי של חוויה אישית.


המאמר הזה הוא חלק מוידאו הדרכה שעשינו בנושא של לימודי UX/UI, אז אתם יכולים לצפות בו פה.

וידאו הדרכה: להתמקצע ב-UX/UI

להיות UX, או לא להיות UX, זאת השאלה.

עכשיו, אחרי שקראתם את סדרת הפוסטים: מה זה UX/UI, ואיך לומדים את זה?, מי מתאים לתחום של UX/UI?, האם ללמוד UX/UI וגם עיצוב גרפי – כמה ולמה?, ואת הפוסט הזה – כשהערפל התפזר וכשהשאלות המהותיות נענו, ויש לכם ידע יותר מגובש בנושא – האם אתם מרגישים ש-UX/UI זה התחום בשבילכם? אם התשובה היא כן, אנחנו רוצים לספר לכם על מסלול הכשרה למעצבי UX/UI של קודזיינר.

אז למה לבחור בלימודי UX/UI בקודזיינר?

הרבה ניסיון בתעשייה

נתחיל מזה, שיש לנו המון ניסיון והגענו למקום שאנחנו נמצאים בו, כי מעבר לעשיה המקצועית שלנו כאנשי UX/UI ומנהלי צוותי UX/UI בהיקף מצטבר של 28 שנים, אנחנו גם הכשרנו במרוצת השנים אלפי מעצבים, ועשינו את זה בצורה שמחוברת לתעשייה, ומכוונת לפיתוח מתמשך של חומרי הלימוד שלנו בהתאמה לשוק המשתנה. הניסיון המשמעותי והלא טריוויאלי הזה שימש כמצפן, בדגשים שאנחנו תמיד שמים לעצמנו מול העיניים, ועל בסיסם בנינו והשבחנו את תכנית לימודי UX/UI שלנו. הפוקוס בתכנית לימודים UX/UI של קודזיינר הוא על הפרקטיקה – אתם לומדים ועושים את מה שתעשו ביום יום שלכם כמעצבי UX/UI בתעשייה. תכנית הלימודים לא עוסקת בנושאים אקדמיים-תאורטיים, שאין להם ערך פרקטי עבורכם. מי שיכשיר אתכם במסלול של קודזיינר הם אנשי מקצוע, שהדרכה וליווי מעצבים הם בדמם והיא שזורה במהלך הקריירה שלהם בצורה אורגנית, ממש כפי שהיא שזורה במסלול עצמו.


מריאנה כתבה על הקורס: "בזכות הקורס התחלתי לעבוד בתחום וגם בתור ג'וניורית אני מרגישה יום יום שהכלים המשמעותיים שנתנו לי בקורס מאפשרים לי לצמוח מתוך בסיס מעולה שנותן לי הרבה ביטחון".

דור מתארת: "על כל שאלה – תמיד היתה תשובה מלאה, יחס אישי מלא ושהצורה שבה דברים מועברים הופכים את הקורס למשהו שלוקח את התוכן החוצה, לעולם האמיתי ויוצר הבנה ש UX ו-UI נמצא בכל מקום."

לקריאת חוות דעת נוספות על מסלול לימודי UX/UI של קודזיינר, אתם מוזמנים אל אזור הביקורות בדף הפייסבוק שלנו.


פרויקטי UX ו-UI לתיק העבודות

פרויקטים לתיק העבודות משולבים בתכנית הלימודים, שתואמת את שלבי ההתפתחות וההתקדמות של הסטודנטים במסלול. תרגולים, ליווי, התייעצויות וביקורות זמינים לכם לאורך כל הקורס, על מנת שתוכלו להפיק פרויקטים ברמה הגבוהה ביותר. אנחנו כאן בשבילכם כדי לעזור לכם להפוך את הפרויקטים שלכם למעולים, והתפקיד שלכם הוא לנצל את זה!

אתם באים ללמוד שני מקצועות – UX ו-UI, והתכנית שלנו נבנתה במיוחד לגופי הידע האלו, והיא מתמקדת בהם בלבד, ללא שום דילול פוקוס או הסחות דעת מיותרות. כמובן, שיש נושאים משותפים לכל תחומי העיצוב הגרפי, כגון: קומפוזיציה, טיפוגרפיה, צבעוניות, צורניות ועוד נושאים רבים אחרים, אבל במסלול של קודזיינר הם מיד מגיעים דרך הפריזמה וההקשר של UX/UI, ונושאי הלימוד הללו נכתבו במיוחד לצורך הספציפי הזה.

המבנה הייחודי הזה של תכנית הלימודים מונע התפזרות, חוסך ידע מיותר שלא יועיל לכם, ממקד את תהליכי ההתמקצעות שלכם, ומאפשר לכם לממש את נושאי הליבה האלו בצורה המקצועית והטובה ביותר. כל זה בשביל שתוכלו להשתלב בתעשייה בהצלחה, ולהמשיך להיבנות ולהתרחב מתוך ההתנסות שלכם כאנשי מקצוע. הבוגרים שלנו נתנו לנו משובים, שהתכנים היו מאוד ממוקדים ומדוייקים, ומעמיקים בדיוק במקומות הנכונים שנדרשים להכשרה מקצועית בתחום . המסלול שלנו כבר הוכיח את עצמו, ובמרוצת השנים הוא הכשיר המון מעצבים שעברו אותו בהצלחה,  והם כיום משובצים במשרות UX/UI בתעשיה.

יחד עם זאת, אנחנו לא שאננים ואנחנו ממשיכים לדייק את המסלול לצרכים המשתנים של שוק העבודה בכל רגע נתון, כדי שמומנטום ההשתלבות של הבוגרים שלנו ימשיך להישמר. אנחנו מקבלים את הפידבקים האלה גם מהבוגרים שלנו,  שמבינים היטב את התעשייה.


רבקה, למשל, נמצאת בתעשייה מ-,2006 והיא שיתפה שהקורס איפשר לה להבין ולהפנים את התוכן הנלמד, ואפשר לה לממש את צורת העבודה בתעשייה, באופן מיידי בצורה שמקדמת אותה.


בתכנית לימודי UX/UI שלנו, משתתפים גם סטודנטים עם רקע בתחומי עיצוב אחרים, כמו למשל: עיצוב גרפי, עיצוב פנים, עיצוב תעשייתי, עיצוב טקסטיל וכו, לצד סטודנטים שמגיעים ללא רקע בעיצוב, אבל עונים על הפרמטרים להתאמה שדיברנו עליהם בפוסט מי מתאים לתחום של UX/UI?. ההטרוגניות הזאת מעודדת הפריה הדדית, שמעצימה את הלמידה והתוצרים של הסטודנטים, ומכשירה אותם מזוויות שלא היו יכולים לחשוב עליהם בקבוצה הומוגנית. יש עוד המון בוגרים שלנו שהשקיעו את הזמן, כדי לספר על החוויה שלהם אצלנו. הם משתפים בנקודת המוצא שלהם, בחששות שלהם, וחווית התהליך שהם עברו במסלול ההכשרה.


תבור, למשל, מספרת שחווית המשתמשת שלה היתה וואו. הקורס פתח לה דלתות לעולם ה-UX, בצורה מעניינת ועשירה אבל ממוקדת: "מספק כלים מצוינים, יכולת חשיבה ופיתוח אדירות באפשרות אמיתית להיכנס לתוך עולם מורכב וחדש עם נכס אמיתי ביד".

גלינה שיתפה, שהיא עברה קורס מרתק, מלא תוכן ושהיא חיכתה לכל שיעור – לצד הפרקטי והמעשי בו שכבר מתחיל לבנות את תיק העבודות העתידי שלה.

זה לא מסתיים כאן , אנחנו ממליצים בחום להגיע לאיזור הביקורות בעמוד הפייסבוק שלנו, ולקרוא עשרות רבות של חוות דעת של בוגרים שעברו את המסלול, כדי שתתרשמו מאיך זה מרגיש להשתתף בו.


לסיכום

כמו שראיתם בסדרת הפוסטים האלו:

טבע ההדרכה וההסבר הוא חלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו. אנחנו מדויקים, כנים ולוקחים על עצמנו את האחריות החשובה להכשיר אנשי מקצוע בתחום של UX/UI, אבל בו בזמן גם משקפים לכם את האחריות האישית שלכם, לנצל את התהליך בצורה מקסימלית. הבוגרים שלנו משתלבים בתעשייה, כי הם מגיעים אליה אחרי מסלול ההכשרה שלנו מפוקחים. ברורים להם התהליכים והפעולות כדי להצליח, ויש להם את הידע והכלים כדי לממש אותם.

אז אם גם אתם מרגישים שאתם עשויים מהחומר הנכון, צרו איתנו קשר ונשמח לצאת איתכם לדרך. בהצלחה!


אילן ליכטנייר
אילן ליכטנייר
אילן ליכטנייר עוסק בתחומים של UX ו-UI כבר כ-13 שנים, הרבה לפני ש-UX היה כזה באזז-וורד. את המסלול שלו הוא החל בדור המייסדים של הכלכליסט, במחלקת האינפוגרפיקה, ומשם המשיך להתפתח בתפקידי UX/UI שונים בקונדואיט, נטקראפט ו-HP. במהלך הדרך היה UX Mentor בחממת הסטארטאפים של גוגל, ומייסד-שותף של קודזיינר. בורינט, תאגיד מודיעין וסייבר, אילן הקים את תחום ה-UX/UI, בנה והכשיר את הצוותים, הגדיר והטמיע מתודולוגיות עבודה נכונות בארגון, ויחד עם צוות עיצוב המוצר איפיין ועיצב מחדש סוויטה גדולה של מערכות מורכבות. התפקיד הבא שלו היה בחטיבת החדשנות באינטל, שם היה אחראי עם הצוות שהקים על איפיון ועיצוב סוויטת מערכות מורכבות, העוסקות בניתוח מבוסס בינה-מלאכותית של מודל חי של כדור הארץ. לאילן יש כ-9 שנות ניסיון תעשייתי במערכות מורכבות, ניסיון Hands-on רב ביותר, וכמו-כן ניסיון עשיר בבניית, ניהול וארט דירקשן של צוותי עיצוב מוצר, ובעבודה בעולמות תוכן שונים, ומול צוותי טכנולוגיה מכל הסוגים.

מאמרים נוספים

רצים בתחרות ריצה
האם צריך רקע קודם בעיצוב כדי להתמקצע ב-UX/UI? - חלק א'
bruno-nascimento-PHIgYUGQPvU-unsplash
האם צריך רקע קודם בעיצוב כדי להתמקצע ב-UX/UI? - חלק ב', המעצבים
מה זה UX/UI, והאם משתלם ללמוד את זה?
מה זה UX/UI, והאם משתלם ללמוד את זה?

על הקורסים שלנו כבר שמעת?

קורס UX/UI
240 שעות | 7.5 חודשים
קורס Figma
27 פרקים | 8 שעות
סדנאות לחברות
תוכנית מותאמת אישית
קורס UX
180 שעות | 4 חודשים
קורס UI
66 שעות | 3.5 חודשים
קורס UX/UI
240 שעות | 7.5 חודשים
קורס Figma
27 פרקים | 8 שעות
סדנאות לחברות
תוכנית מותאמת אישית
קורס UX
180 שעות | 4 חודשים
קורס UI
66 שעות | 3.5 חודשים

בואו נדבר

רוצים להירשם או אולי להתייעץ?

מענה, לספק עוד מידע, ולענות על כל שאלה שלא מצאתם לה תשובה כאן.
אנחנו אוהבים לדבר עם אנשים ונשמח לתת לכם שירות

האפשרות הכי טובה היא לדבר איתנו ישירות

אבל תמיד אפשר לכתוב גם אימייל