מי מתאים לתחום של UX/UI?

אילן ליכטנייר

מומחה ל-UX ו-UI

אתם רוצים ללמוד UX/UI, אבל יש כמה דברים חשובים שכדאי שתבדקו עם עצמכם, לפני שאתם מקבלים את ההחלטה האם לצלול לתחום של UX/UI. 📗 זהו הפוסט השני בסדרה של ארבעה פוסטים בנושא.

תוכן עניינים

💡 הפוסט הזה ממשיך את הפוסט הקודם בנושא: מה זה UX/UI, והאם משתלם ללמוד את זה?

למה מייקל ג'קסון לא עשה UX?

מייקל ג'קסון על הירח

דבר ראשון, לא כל אחד יכול להיות מעצב בדיוק על אותו משקל, שלא כל אחד יכול להיות שף, ולא כל אחד יכול להיות מוזיקאי. תחום העיצוב דורש זיקה אסתטית. בנוסף, אם אתם נרתעים מעיצוב או שיצירתיות לא מדברת אליכם בשום צורה, אז זה כנראה לא התחום בשבילכם. יש לנו הרבה סטודנטים, שכבר שיודעים להגיד על עצמם שתחום העיצוב והויז'ואל מעניינים אותם, כי הם עסקו בזה בעבר כמעצבים גרפיים, מעצבי פנים, מעצבים תעשייתיים, צלמים, מאיירים וכו'. אבל לצידם יש גם רבים שיודעים להגיד, שיש להם זיקה לעיצוב ורגישות אסתטית, ושהם מסתכלים בעיניים "עיצוביות" על הסביבה שלהם, גם אם הם עדיין לא עסקו בתחום בעבר בצורה פרקטית ומקצועית. הפוטנציאל צריך להיות שם, והזיקה והעניין חייבים להיות נוכחים בכם, וזה משהו שאתם כנראה תדעו לזהות בעצמכם, במידה והוא קיים.

דבר שני, התחום הזה עוסק במוצרים דיגיטליים טכנולוגיים. הרבה אנשים מתעשיות טכנולוגיות מגיעים אלינו, אבל גם אם אתם מגיעים ללא רקע הכל בסדר, כל עוד יש בכם את הסקרנות והרצון להכיר מקרוב את התחום, ולהעמיק בו את הידע המעשי שלכם. כפועל יוצא של ההיבט הדיגיטלי של המוצרים, זה כמובן צריך להקרין על ההתנהלות היומיומית שלכם – אם אתם טכנופובים שמנסים לחמוק מכל מגע או התמודדות עם מחשבים ומוצרים דיגיטליים אז שוב, זה כנראה לא התחום בשבילכם. התחום מתאים לאנשים שמרגישים נינוחות בסביבה דיגיטלית ממוחשבת – סביבה שאנחנו נמצאים בה וחוקרים אותה הרבה, במסגרת התפקיד שלנו כמעצבי חוויית משתמש. ולבסוף, התחום מתאים למי מכם שמתעניינים במשרות בסטארטפים, חברות מוצר טכנולוגיות (הייטק), משרדים ממשלתיים וחברות פרוייקטים. אלו המקומות שהכי זקוקים למעצבי UX/UI. יש אלפי חברות בישראל שמחזיקות צוותים של UX/UI, וכמעט כל החברות הטכנולוגיות או כאלו ששואפות להשתלב בתחומים טכנולוגיים, מחזיקות את צוותי ה-UX/UI האלו בתוך החברה – החל מחברות קטנות של עובדים בודדים, ועד לחברות ענק כמו אמזון, אינטל, גוגל, פייסבוק ורבות אחרות.

כי הליכת ירח יותר התאים לו

אז בתור התחלה, זה חשוב שתהיו כנים בבחירה שלכם – אל תיכנסו לתחום רק כי הוא סקסי, וכי אפשר להרוויח בו משכורות גבוהות – ההתאמה כאן היא באמת הכרחית. מה שאומר, שאי אפשר להיכנס אליו בגישת ה -"לצאת ידי חובה". אתם לא עוברים את הלימודים בשביל תעודה – זה לא תיכון – אתם עוברים את הלימודים בשביל הידע הפרקטי שלכם, והיכולת להשתלב בצורה אורגנית בתפקידים של מעצבי UX/UI, ולעבור תהליכים מתודיים עם פרויקטים מתחילתם ועד סופם. אם האופקים  האלו מעניינים אתכם, אז זה התחום בשבילכם.


המאמר הזה הוא חלק מוידאו הדרכה שעשינו בנושא של לימודי UX/UI, אז אתם יכולים לצפות בו פה.

וידאו הדרכה: להתמקצע ב-UX/UI

מה צריך כדי להשתלב בתעשייה כמעצב UX/UI?

יש המון משרות בשוק למעצבי UX/UI, וכמות המשרות רק תגדל עם התפתחות הטכנולוגיה. מצד שני, יש גם המון מעצבי UX/UI ג'וניורים שרוצים להשתלב במשרות האלו, ומה שיגרום לכם להתבלט מעל אחרים זו מידת ההשקעה שלכם בהתפתחות המקצועית שלכם בתחום. ניקח לדוגמא שני סטודנטים:
סטודנט א': עשה מה שהוא צריך – הוא הגיע לשיעורים בני מספר שעות, במשך מספר חודשים, והגיש מטלות בהתאם למינימום הנדרש ממנו כדי לעבור. הוא יכול לכתוב עכשיו בקורות החיים שלו, שהוא בוגר לימודי UX/UI. הוא שולח פה ושם קורות חיים, ומחכה שיחזרו אליו.
סטודנט ב': הגיע לשיעורים ולתרגולים, הוא ניצל אותם כדי לעבוד על פרויקטים שזמינים לו במהלך הקורס, אבל הוא גם המשיך לעבוד על הפרויקטים האלו מחוץ לשעות הלימודים, הוא התייעץ בזמן התרגול אבל גם מחוצה לו עם חברים לכיתה, כדי להביא את הפרויקטים שלו לרמה הגבוהה ביותר, הוא הצטרף לקבוצות UX/UI בפייסבוק, הלך למיטאפים, הכיר אנשים בתחום, צפה בהרצאות ו-וובינרים, קרא מאמרים כשנתקל באתגר שמעניין אותו, ולא הפסיק לחקור את התחום על כל רבדיו. הוא יצא מהלימודים עם שלושה או ארבעה פרוייקטים עשויים היטב לתיק העבודות שלו, המרצים שלו סימנו אותו כסטודנט בוגר רציני ומשקיען, והם עכשיו ממליצים עליו לכל הקולגות שלהם שמחפשים עובדים.
אז מי לדעתכם, ישתלב מהר יותר וטוב יותר בתעשייה? ברור שסטודנט ב'. מידת ההשקעה והרצינות שלכם תשפיע על ההשתלבות שלכם בתעשייה. המאמץ המיוחד הזה, הוא מה שעושה את ההבדל המשמעותי ביותר.

תיק עבודות – כרטיס הכניסה למשרות UX/UI

בטח שמעתם בעבר על UX/UI או אפיון ועיצוב חווית משתמש, באיזושהי צורה. אולי דיברתם עם אנשים בתחום וזה נשמע לכם מעניין, אבל אתם מרגישים שהתמונה עדיין מעורפלת, ואתם מוצפים במידע סותר ומבלבל. ובכן, ידע זה כוח ואנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר בבלאגן. בסדרת מאמרים זו, אנחנו ננסה לענות על השאלות הכי נפוצות, שקשורות בהבנה של התחום, מי מתאים ללמוד אותו, ומה הדגשים החשובים בלימודי UX/UI ובבתי הספר שמלמדים אותם.
רוב המשרות דורשות UX/UI, ולא רק אחד מהם

ובהמשך ישיר לזה, לנו מעצבי ה-UX/UI יש כלי אחד שאיתו אנחנו מבטאים את כל העשייה וההתפתחות המקצועית שלנו, מקום אחד המשקף את מי שאנחנו כאנשי מקצוע, וזה תיק העבודות. תיק עבודות איכותי הוא מה שיוצר את הרושם הראשוני, ולמעשה הוא כל כך חשוב שרוב המעסיקים לא יסתכלו בכלל בקורות החיים שלכם, לפני שהם נכנסו לתיק העבודות שלכם וראו שם שיש עם מה לעבוד. הכלי הזה צריך לייצג אתכם בצורה הטובה ביותר, וחשוב לבנות אותו נכון, עם דגשים נכונים ועם פרוייקטים שיאירו את העבודה המעמיקה שלכם באור החיובי והמקצועי ביותר. חשוב שמי שיכוון אתכם בתיק העבודות והפרוייקטים שיככבו בו, יהיה מאוד מנוסה – מישהו שעבד בתפקידים בכירים בחברות מוצר, חברות פרויקטים וסטארטאפים ומכיר את התעשייה על כל היבטיה וגווניה – איש או אשת מקצוע שמגיעים מהתעשייה עצמה, ושגייסו בעצמם מעצבי UX/UI בכל סוגי החברות האלו.
נקודת המבט הפנימית הזו של מנהל מגייס, תאפשר לו או לה להנחות אתכם עם הדגשים הכי חשובים, עבור מי שיגייס אתכם למשרה הראשונה שלכם בתחום.

לסיכום

אנחנו מקווים שהמאמר הזה עזר לכם להתחיל לגבש תפיסה נכונה לגבי התחום והמשמעות של העשיה שבו. אתם מוזמנים להמשיך לקרוא על האם ללמוד UX/UI וגם עיצוב גרפי, כדי לדייק את המחקר שלכם. בהצלחה לכם, חותרי וחוקרי ה-UX/UI 🙂


אילן ליכטנייר
אילן ליכטנייר
אילן ליכטנייר עוסק בתחומים של UX ו-UI כבר כ-13 שנים, הרבה לפני ש-UX היה כזה באזז-וורד. את המסלול שלו הוא החל בדור המייסדים של הכלכליסט, במחלקת האינפוגרפיקה, ומשם המשיך להתפתח בתפקידי UX/UI שונים בקונדואיט, נטקראפט ו-HP. במהלך הדרך היה UX Mentor בחממת הסטארטאפים של גוגל, ומייסד-שותף של קודזיינר. בורינט, תאגיד מודיעין וסייבר, אילן הקים את תחום ה-UX/UI, בנה והכשיר את הצוותים, הגדיר והטמיע מתודולוגיות עבודה נכונות בארגון, ויחד עם צוות עיצוב המוצר איפיין ועיצב מחדש סוויטה גדולה של מערכות מורכבות. התפקיד הבא שלו היה בחטיבת החדשנות באינטל, שם היה אחראי עם הצוות שהקים על איפיון ועיצוב סוויטת מערכות מורכבות, העוסקות בניתוח מבוסס בינה-מלאכותית של מודל חי של כדור הארץ. לאילן יש כ-9 שנות ניסיון תעשייתי במערכות מורכבות, ניסיון Hands-on רב ביותר, וכמו-כן ניסיון עשיר בבניית, ניהול וארט דירקשן של צוותי עיצוב מוצר, ובעבודה בעולמות תוכן שונים, ומול צוותי טכנולוגיה מכל הסוגים.

מאמרים נוספים

רצים בתחרות ריצה
האם צריך רקע קודם בעיצוב כדי להתמקצע ב-UX/UI? - חלק א'
bruno-nascimento-PHIgYUGQPvU-unsplash
האם צריך רקע קודם בעיצוב כדי להתמקצע ב-UX/UI? - חלק ב', המעצבים
מה זה UX/UI, והאם משתלם ללמוד את זה?
מה זה UX/UI, והאם משתלם ללמוד את זה?

על הקורסים שלנו כבר שמעת?

קורס UX/UI
240 שעות | 7.5 חודשים
קורס Figma
27 פרקים | 8 שעות
סדנאות לחברות
תוכנית מותאמת אישית
קורס UX
180 שעות | 4 חודשים
קורס UI
66 שעות | 3.5 חודשים
קורס UX/UI
240 שעות | 7.5 חודשים
קורס Figma
27 פרקים | 8 שעות
סדנאות לחברות
תוכנית מותאמת אישית
קורס UX
180 שעות | 4 חודשים
קורס UI
66 שעות | 3.5 חודשים

בואו נדבר

רוצים להירשם או אולי להתייעץ?

מענה, לספק עוד מידע, ולענות על כל שאלה שלא מצאתם לה תשובה כאן.
אנחנו אוהבים לדבר עם אנשים ונשמח לתת לכם שירות

האפשרות הכי טובה היא לדבר איתנו ישירות

אבל תמיד אפשר לכתוב גם אימייל