איזה מחשב לקנות ללימודי UX/UI?

אורית גיל

מפתחת הדרכה

הרבה סטודנטים שלנו פונים אלינו טרם תחילת הלימודים עם השאלה איזה מחשב צריך בשביל ללמוד UX/UI. אז כתבתי לכם כאן פוסט שעונה על השאלה הזו, כולל נתוני מפרט, ולקינוח המלצה אישית ונטולת אינטרסים על לפטופ ב-3.5K ש"ח.

תוכן עניינים

אז למה בכלל לענות על השאלה הזו?

זה מאוד טבעי שכשעוברים הסבת מקצוע לתחום מרתק כמו UX/UI, ההנחה שצריך מחשב חדש תעלה באופן אוטומטי. יחד עם זאת, אני רוצה לעזור לסטודנטים לחסוך, גם מכיוון שלעיתים הם לא נמצאים במצב של תזרים גבוה, וגם לפעמים כי פשוט לא צריך. אז כשהשאלה הזו עולה עם סטודנטים חדשים ונרגשים שרוצים להשתלב בתחום – הדבר הראשון שאני אומרת להם, הוא לא לרוץ לקנות מחשב חדש. התוכנה שבה אנחנו עוסקים רוב הזמן היא פיגמה, ומכיוון שהיא תוכנה וקטורית בעיקרה, שפועלת דרך הדפדפן, היא לא כבדה כמו תוכנות אחרות ששימשו אותנו ביומיום בימים עברו, או בתת תחומים אחרים של עיצוב. אז הטיפ הראשון שלי הוא שאם יש לכם מחשב מהשנים האחרונות, שהוא לא "עגלה" – נסו לעבוד איתו קצת, ורק אם תרגישו שהזמן שלכם מתבזבז בהמתנות קנו מחשב חדש.

במידה ולסטודנט אכן יש מחשב מיושן, או שבכל זאת חפצה נפשו במחשב חדש, אני ממליצה רק מנסיון, כך שההמלצה שלי מוגבלת להתנסות שלי בלפטופים מחוויה אישית מאז שהתחלתי לעסוק בתחום בכלים שבהם אני עוסקת בו בהם כיום (שזה כולל בעיקר עבודה על פיגמה, קצת פוטושופ, קצת אילוסטרייטור, והרבה הרבה כרום עם כל מיני SAASים למיניהם). הנסיון שלי מבוסס על קצת חיטוטים ברשת, והרבה חפירות לידיד גיק במיוחד שהוא גם משלנו, וגם ממש ממש מבין במחשבים.

אז הנה ההמלצה שלי, החל מנתוני בסיס ועד המלצה על מחשב ספציפי (בסוף הפוסט):

איזה מחשב לקנות לעיצוב UX/UI – לפטופ או דסקטופ?

אם קונים מחשב חדש – ממליצה לקנות לפטופ. לפני מספר שנים טכנאי מחשבים הסביר לי, שכשחברה מתכננת לפטופ, יש לה ראייה כוללת של כל הרכיבים שלו, היא דואגת לאופטימיזציה של מערכות היחסים בין הרכיבים, וכך היא דואגת למקסם את הביצועים של המחשב, וזאת בניגוד לנייח שנבנה עם פחות היתכנות לאופטימיזציה מדוייקת שכזו. מהסיבה הזו, בהרבה מהמקרים למחשב נייד יהיו ביצועים טובים יותר מאשר למחשב נייח עם אותו מפרט. אז מאז אני עם לפטופים, ומרוצה מאוד.
חוץ מזה שאנחנו בעידן הפוסט קורונה ועושים הכל מכל מקום אז שיהיה נח וקומפקטי. בקיצור, נייד, AKA לפטופ, זו ההמלצה שלי.

מק או PC

שאלה שעולה הרבה – האם לקנות מק? אז ככה, אנשים שאוהבים מק בד"כ לא שואלים את השאלה הזו, הם פשוט קונים מק, גם אם זה כרוך בלמכור כליה. ועבור היתר – זו עדיין מהווה דילמה לעיתים, כי יש  עדיין שמועה (חלשה יותר מפעם ובכל זאת קיימת), שמעצבים אמורים לעבוד על מק. התשובה האישית שלי במצב כזה היא שעל אף שלמק יש בכללי (ודוקא בלי קשר לעולם העיצוב) כמה פיצ'רים מגניבים, זה לא משהו שמצדיק את הפער במחיר. מה גם שלאנשים שגדלו על ברכי ה-PC כמוני, מק עשוי להיות לא אינטואיטיבי בכלל.
אני לא ארחיב כאן מעבר לזה, רק אציין שההמלצה שלי היא כאמור מנסיוני האישי בלבד, שכולל בין היתר שנתיים רצופות של עבודה על מק, ואני אישית לא התחברתי. אני אשת PC אבל זה עניין אינדיבידואלי.

כמה זיכרון צריך?

זיכרון – 16RAM. הייתי אומרת ומעלה, אבל אז המחירים ממש מזנקים, אז לא צריך לקפוץ מעל הפופיק. קיבלתי המלצה שאם יש עוד כסף להשקיע – לשים אותו על זיכרון, אז אולי שווה לזכור את זה.

מעבד – לא חשוב רק הסוג, אלא גם הדור

מעבד, אם הלכתם על אינטל (הכי נפוץ), מומלץ מאוד ללכת על I7. הבנתי שגם לא חשוב רק המעבד, אלא גם הדור שלו. רצוי לעבוד עם מעבד דור 11 ומעלה (נכון לכתיבת שורות אלו). אם אתם רוצים לדעת מה הדור, זה המספר שמופיע מייד אחרי המקף בדגם המעבד. לדוגמא: i7-1167g7, זה דור 11, i7-1283g7 זה דור 12.

נפח הארדיסק

נפח – אם אתם אגרנים לכו על טרה, ואם לא אז חצי טרה זה די והותר. כן מומלץ מאוד מאוד שחצי טרה יהיה SSD.

כרטיס מסך

הדעות בנושא הזה חלוקות, וזה יכול להיות מאוד משמעותי במחיר – יש שאומרים שלפיגמה פחות מהותי, ויש שאומרים תקחו רק Nvidia, וספציפית שמעתי שצריך לקחת מדגמי ה- GTX או RTX. פעם אחת הלכתי עם עם Nvidia ופעם אחת בלי, וחייבת לציין שלא חשתי בהבדל. קיבלתי עוד המלצה, הפעם ממישהו אחר – שאם יש עוד כסף להשקיע – לשים אותו על כרטיס מסך, אז אולי שווה לזכור גם את זה.

גודל מסך

ממש לא שווה להתפשר כאן. קחו 15.6, כדי שתוכלו לעבוד בנוחות עם הלפטופ ועוד מסך ולא להסתבך עם שני מסכים חיצוניים, או מסך אחד קטן מידי.

טכנולוגיית מסך

סוג מסך – הלפטופ האחרון שלי הוא עם מסך מסוג IPS, עליו הומלץ לי לעיצוב. נאמר לי ש-IPS זה מקום שני אחרי OLED, ושזה עשוי לשנות מאוד במחיר ו-IPS עדיין מצויין אז שווה ללכת עליו.

שאלת המליון – מאיזה יצרן לקנות?

יש לי לא מעט נסיון עם ASUS, פעם הלכתי רק עליהם, אבל היום אני כבר פחות מרגישה נאמנות להם כי הקנייה האחרונה שלי איתם היתה די נפילה, מה שמוכיח שעל אף שיש חשיבות ראשונית לבחירת החברה, הדגם הספציפי הוא הדבר שהכי מעניין אותנו. למעט Asus אני גם מכירה את דל, שהם יקרים, אבל למיטב הבנתי טובים בהתאמה (כמובן גם כאן  תלוי דגם). אין לי ניסיון אישי איתם אבל לפרטנר שלי ולחברה טובה יש, ושניהם בתחום כך שנח לי להמליץ גם עליהם. ולבסוף – לנובו, התגלית האחרונה שלי. קניתי לפטופ ב-7.5K ש"ח של Asus, ששימש אותי כלפטופ ראשי, ולא מזמן החלטנו לקנות מחשב לגיבוי, כי אנחנו חייבים להיות ערוכים לכל מקרה שלא יהיה, קנינו לנובו כמחשב גיבוי משני ודי זול ביחס לדרישות. הוא היה אמור להעלות אבק בכלל, והוא הפך להיות המחשב המרכזי שאיתו אני עובדת ביומיום ומאוד מרוצה ממנו, ועליו אני רוצה להמליץ באופן ספציפי.

לפטופ שמתאים לתחום ב-3.5K, יש חיה כזו?

אז כן, מנסיוני האישי יש. והלפטופ שעליו אני ממליצה המלצה אישית ביותר הוא הוא ThinkBook 15 G2 20VE00FNIV. הוא עולה פחות מ-3.4K נכון לכתיבת שורות אלו. אין לי שום אינטרס בהמלצה עליו, לא מקבלת כלום, חוץ מהקארמה שבלעזור למתלבטים.

הנה הלינק, מקווה שתהנו ממנו

למידה מהנה 😁

אורית גיל
אורית גיל
אורית גיל היא מעצבת UX ומוצר Hands-on, ומרצה מזה 14 שנים, שמביאה ניסיון רב ומגוון באפיון ועיצוב מוצר. נסיונה כולל עבודה עם סטרטאפים וחברות טכנולוגיות, ייעוץ לחברות, ועיצוב מוצרים שהגיעו לעשרות מליוני משתמשים ברחבי הארץ והעולם. במקביל לעיסוקה כמעצבת, היא גם מכשירה את הדור הבא של מעצבי ה-UX והמוצר במסגרת קורסים באוניברסיטאות ומכללות, קורסים פרטיים, סדנאות וקורסים לחברות, ומנטורינג אישי למעצבים. מעל ל-6,000 מעצבים הוכשרו בקורסים שלה, ורבים נוספים השתתפו בהרצאות שהעבירה בכנסים ומיטאפים.

מאמרים נוספים

רצים בתחרות ריצה
האם צריך רקע קודם בעיצוב כדי להתמקצע ב-UX/UI? - חלק א'
bruno-nascimento-PHIgYUGQPvU-unsplash
האם צריך רקע קודם בעיצוב כדי להתמקצע ב-UX/UI? - חלק ב', המעצבים
מה זה UX/UI, והאם משתלם ללמוד את זה?
מה זה UX/UI, והאם משתלם ללמוד את זה?

על הקורסים שלנו כבר שמעת?

קורס UX/UI
240 שעות | 7.5 חודשים
קורס Figma
27 פרקים | 8 שעות
סדנאות לחברות
תוכנית מותאמת אישית
קורס UX
180 שעות | 4 חודשים
קורס UI
66 שעות | 3.5 חודשים
קורס UX/UI
240 שעות | 7.5 חודשים
קורס Figma
27 פרקים | 8 שעות
סדנאות לחברות
תוכנית מותאמת אישית
קורס UX
180 שעות | 4 חודשים
קורס UI
66 שעות | 3.5 חודשים

בואו נדבר

רוצים להירשם או אולי להתייעץ?

מענה, לספק עוד מידע, ולענות על כל שאלה שלא מצאתם לה תשובה כאן.
אנחנו אוהבים לדבר עם אנשים ונשמח לתת לכם שירות

האפשרות הכי טובה היא לדבר איתנו ישירות

אבל תמיד אפשר לכתוב גם אימייל