קורס UI

3.5

חודשים

66

שעות

LIVE 🎦

מכל מקום

קורס פיגמה

בונוס לנרשמים

חושבים על לימודי UI?
צפו בהדרכה עכשיו

יש גם קורס UX/UI מוקלט!

אוטודידקט.ית? לקודזיינר יש קורס UX/UI מוקלט, שכולל בדיוק את אותם התכנים של קורס הלייב, מה שהופך אותו לקורס המוקלט המקיף ביותר בארץ לאפיון ועיצוב חווית משתמש! אם למידה עצמאית מתאימה לכם תוכלו להתמקצע בתחום במחיר משתלם במיוחד, ולעשות זאת בזמן ובקצב שלכם.

יודעים מה אתם מחפשים? בואו נדבר

יש לכם שאלות על קורס UI?

כל התשובות כאן

למוצרים דיגיטליים ממשקיים יש שני מימדים גלויים משמעותיים – מימד המבנה וההתנהגות ─ זה ה-UX או אפיון חווית משתמש, ומימד הנראות ─ זה ה-UI או עיצוב ממשק משתמש. אין UX בלי UI, ואין UI בלי UX. בקודזיינר אנחנו מלמדים גם UX וגם UI. ה-UX─ אפיון חווית משתמש – עוסק בהנגשת הממשק למשתמשים, בהגדרת מבנה ואופי התהליכים שקורים בו, באפיון מנגנוני ניווט והתמצאות, ובתכנון של מנגנוני משוב שונים, שאמורים לשקף למשתמשים בכל רגע נתון: "אני פה, זה מה שקורה עכשיו, אלו הדברים שאני יכול/ה לעשות כרגע, זה מה שקורה סביבי, וזאת הסיבה לכל זה". קורס ה-UX של קודזיינר מתמקד בלימודי ליבה של UX, במתודולוגית עבודה נכונה, עקרונות ופרקטיקות, כפי שהם באים לידי שימוש בתעשייה. ה-UI─ עיצוב ממשק משתמש – עוסק עוסק ביצירת מעטפת של נראות לשלד התפעולי שהוגדר ב-UX. הצבעוניות, הגופנים, האייקונים, הריווחים, היישורים והמרחקים. ה-UI משלים את ותומך ב-UX, מדייק את ההיררכיות הממשקיות וההרמוניה המבנית, ומייצר את האופי והאסתטיקה של הממשק. זאת האריזה, הדבר הראשון שרואים במוצר. קורס ה-UI של קודזיינר עוסק בעיצוב ממשק, שהוא התמחות בתחום העיצוב הגרפי. הקורס לא מיועד להוציא אתכם מעצבי מותג, מעצבי פרינט וכו', אם כי הוא כולל יסודות מוצקים בכל מה שנוגע לעיצוב דיגיטלי בכלל, ואינטראקטיב בפרט. המשמעות היא שבזמן שנושאי הקורס נלמדים תמיד דרך הפריזמה של עיצוב ממשק, המיומניות שתרכשו שימושיות גם בהתמחויות עיצוב נוספות לסביבת מסך.

קורס UI שלנו (כמו גם קורס UX) מיועד לקהל הרחב ולמתחילים ─ כל מי שיש לו תשוקה ללימודי UI, ונכונות להשקיע בהתמקצעות בתחום הזה לפי סטנדרטים של ידע המקובלים בתעשייה. מעבר לכך נדרשת זיקה אסתטית, וסקרנות לטכנולוגיה.
יש אנשים שעובדים בתחומים אחרים לגמרי ורוצים להיכנס לתחום של UX, יש מעצבים מדיסציפלינות עיצוב שונות שעושים הסבה ל-UX, ויש מעצבי UX שכבר עובדים בתחום, ורוצים לחדד ולדייק את הידע המקצועי שלהם. כל אלו רלוונטיים ומצטרפים ללימודי UX שלנו באופן שוטף.

התנאים היחידים והחשובים ביותר שחייבים להיות – זו התשוקה ללמוד ולהעמיק בתחום, והנכונות להשקיע בכך.

לימודי UI (כמו גם לימודי UX) בקודזיינר מיועדים לקהל הרחב ולמתחילים, ואין צורך בידע מוקדם – את כל הידע שאתם צריכים כדי להפוך לנשות ואנשי UI מקצועיים, תקבלו בקורס. כמובן, שאם אתם מהאוטודידקטים, אתם מוזמנים להרחיב את הידיעות שלכם בתחום, גם בלי קשר לקורס – זה תמיד טוב – אבל זה לא הכרחי.

כן, אפשר. קורס UI בקודזיינר יוצא מנקודת הנחה, שאין לכם רקע קודם בעיצוב גרפי – לא אקדמי ולא מעשי.

הגישה האקדמית ללימודי עיצוב, וללימודים בכלל, היא להתחיל מהידע הכי רחב וגנרי, ולאט לאט (ממש), למקד את התכנים בגוף המקצוע הנלמד. לאקדמיה יש גם נטיה לגישת לימוד תיאורטית, שמובילה בתורה ללימוד-יתר של נושאים, ולהעמקה מופשטת בתכני הלימוד, שאין לה או שלא מוצמד לה כל ביטוי פרקטי.

זוכרים שבתיכון למדתם בעל פה ספרות? זוכרים משהו ממה שלמדתם? זה אי פעם שירת אתכם בחיים, באיזשהו אופן? זוכרים שמאוד העמקתם בלימודי טריגונומטריה? מה עשיתם איתה מאז?

בקודזיינר, אנחנו מאמינים בערך העליון של פרקטיקה, כפי שהיא באה לידי ביטוי מקצועי במרחב העסקי, ובידע ההכרחי שמאפשר יכולות עיצוב ברמה הנדרשת בתעשייה. אז ברור שבשביל לדעת לעצב ממשקים, צריך להבין את עקרונות היסוד של עיצוב תקשורת חזותית – קומפוזיציה, צבעוניות, צורניות, טיפוגרפיה, איקונוגרפיה וכו' – אבל המיקוד צריך להיות על איך כל אחד מהנושאים האלו, בא לידי ביטוי בעיצוב ממשק בלבד, ולא בעיצוב באופן כללי.

אז אם אתם מדמיינים את עצמכם עובדים בבית דפוס או במשרד פרסום ומעצבים כרטיסי ביקור או כרזות קמפיינים לאיילון, אז לימודי UI בקודזיינר הם לא מה שאתם צריכים. לעומת זאת, את אתם מדמיינים את עצמכם עובדים בסביבה טכנולוגית, ומעצבים מוצרים דיגיטליים ממשקיים, אז המטרה הזו צריכה להכתיב לכם את האמצעי להשגתה. מהקורס UI של קודזיינר לא תצאו מעצבים גרפיים, אלא מעצבי ממשק. לא תדעו לעצב לוגו או פונט חדש, לא תדעו לעצב רול-אפ לקרולינה למקה או אתר תדמית חדש לשטראוס. מה שכן תדעו, זה לקחת אפיונים – של עצמכם ושל אחרים – ולעצב אותם נכון וטוב, ובצורה מושכלת, מתודית ועקבית

אז למי מכם שכבר למד תקשורת חזותית באקדמיה – מצוין, זה לבטח לא יזיק לכם. למי שיש לו את האפשרות – מבחינת זמן, כסף ונסיבות – ללמוד באקדמיה תקשורת חזותית – מצוין, זה בטח לא יזיק לכם. אבל למי שלא – הכל בסדר – אפשר גם בלי זה. בסופו של דבר, תיק העבודות שלכם, הוא מה שיפתח לכם דלתות בתעשייה, ולתיק עבודות איכותי וטוב, אפשר להגיע גם ללא לימודים אקדמיים.

אתם מוזמנים להתרשם מעבודות הבוגרים שלנו.

זה בהחלט אפשרי להתמקד בלימודי UI ללא לימודי UX ולהיפך, אם נטיית הלב שלכם היא רק לאחד מהתחומים, מכל סיבה שהיא. קורס UX/UI בקודזיינר, בנוי משני קורסים עצמאיים ובלתי תלויים – קורס UX וקורס UI – שפשוט מחוברים אחד לשני – אין תלות הדדית במבנה הקורסים, בסילבוסים או במערכי השיעורים, ואצלנו אפשר ללמוד את כל אחד מהקורסים האלו בנפרד.

יחד עם זאת, חשוב להבין שמרבית מהמשרות המוצעות בתעשיה בתחום הזה, פונות למעצבי מוצר, כלומר אנשי ונשות UX/UI – כאלו שיודעים לעבור תהליך עיצוב מוצר שלם, החל ממחקרי UX מקדימים, וכלה בעיצוב UI פיקסל-פרפקט. משרות UX בלבד או UI בלבד, הן נדירות בהרבה (ולרוב מכוונות לאנשי מקצוע מנוסים ומיומנים ביותר), מה שמקטין משמעותית את סיכויי ההשתלבות שלכם בתחום. כמובן, שאם אתם מגיעים עם נסיון קודם בתחום ה-UX או ה-UI, ואתם מחפשים רק לימודי UX או לימודי UI כהשלמה ליכולות המקצועיות שלכם, אז אין לכם את הבעיה הזו.

משך הקורס UI אונליין של קודזיינר הוא כ-3.5 חודשים, והוא בנוי באופן הבא:

קורס Figma

  • קורס הפיגמה הוא קורס מוקלט מראש (היחיד מבין שלושת הקורסים). הוא מורכב מ-27 פרקים, ואורכו הוא כ-8 שעות אקדמיות.
  • את קורס הפיגמה ניתן להתחיל לעבור עוד לפני תחילת המסלול. כ-95% מהסטודנטים בוחרים לעשות זאת על מנת להגיע לקורס UX/UI מוכנים כשהכלי בידיהם.
  • על מנת לקבל גישה מוקדמת לקורס הפיגמה יש לסמן זאת בטופס ההרשמה.

 

קורס UX

  • כ-3.5 חודשי לימוד, 60 שעות אקדמיות
  • מפגש לימוד אחד, 3 שעות שעון לכל מפגש.
  • שעות המפגשים הן בין 18:00-21:00 בקורסי ערב, או בין 09:00-19:00 בקורסי בוקר.
  • ימי המפגשים תלויים במחזור הלימודים

אחת התגליות הכי שוות שהיו לנו בעידן הקורונה היו שממש ממש לא! גם אנחנו חששנו ולא רצינו לעבור ללייב, אבל בלית ברירה ניסינו, והניסיון הראה לנו בצורה חד משמעית, שבני אדם מצליחים להתחבר אחד לשני ולמרצה גם אונליין, ואפילו מבלי לשים לב לזה. ובנוסף, רבים מהסטודנטים שלנו נפגשים גם בעולם האמיתי במהלך הקורס וגם לאחריו, זה שמסגרת השיעור דיגיטלית לא אומר שאתם מחוייבים לעצור שם.

בקורס נבנית דינמיקה של אמפתיה ואינטימיות גם בפורמט הזה, והדבר האחרון שתרגישו זה שאתם לא מקבלים תשומת לב, אכפתיות או מענה רק בגלל שזה בזום.

מעבר לכך, כל השיעורים בקורס מוקלטים, כך שתוכלו להשלים שיעורים שפספסתם מבלי להיות תלויים בסיכום כתוב של סטודנט אחר, ואף לחזור ולהתרענן על תוכן שתרצו לחדד. זה יתרון אדיר שנגיש בפורמט שבנוי לדיגיטל ונח לצרוך אותו כך.

יש לנו ניסיון מצטבר של עשרות שנים בתחומים של UX ו-UI בחברות טכנולוגיות שונות, בסטארטאפים ובחברות פרויקטים. עברנו את המסלול כולו – מג'וניורים ועד לתפקידי מפתח ותפקידים ניהוליים, שבהם גייסנו עשרות אנשי UX ו-UI. מתוך ההיכרות הקרובה הזאת עם העשיה התעשייה בישראל, אנחנו יודעים להגיד מה באמת צריך ללמוד ולדעת ב-UX כדי להתחיל לעשות, ומה באמת צריך לעשות כדי למצוא עבודה.

קורס ה-UI בקודזיינר מבוסס על טהרת הפרקטיקה והנסיון, נמנע במכוון מגישה אקדמית-תיאורטית, הוא עשיר מאוד בתרגול מעשי, ומעודד ספיגה מיטבית של חומר הלימוד.

במהלך הקורס UI תעבדו על שלושה פרויקטים, שבכל אחד מהם תעברו שלבים של העמקה והתפתחות הפרויקט, לצד ההעמקה שלכם בתחומי ה-UI. בכל פרויקט תינתן לכם ביקורת שתקדם אתכם להשבחת הפרויקט ומקסום המיומנויות שלכם, כדי שתוכלו להגיע לתוצר מייצג ומרשים.

בהגשת פרויקט הסיום של הקורס, תעמיקו אף יותר וההגשה הסופית בקורס תכלול לא רק את הפרויקט, אלא גם את דף המוצר המתוכנן לתיק העבודות שלכם.

בתחום שלנו יש חשיבות עליונה להעמקה בתהליכים שאנחנו עוברים, והדרך שבה אנחנו ממחישים בצורה הטובה ביותר את התהליכים האלו היא באמצעות תיק עבודות. המטרה שלנו היא שתיק העבודות שלכם יכיל פרויקטים שיגרמו לכם להתבלט באיכות העבודה שלכם, ויאפשרו לכם להשתלב בהצלחה בשוק העבודה. לכן, במהלך לימודי ה-UI, אנחנו מלווים אתכם בבניית פרויקטים לפורטפוליו שלכם. בפרויקטים תעברו שלב-שלב תהליך מעמיק ומקיף, וגם תקבלו ביקורות מקצועיות על ההתקדמות שלכם בפרויקט, מה שיביא אתכם לתוצר איכותי ומקצועי.

מעבר לכך, בשיעור האחרון של קורס UI אנחנו מדברים על תיק העבודות ועל החסמים שהוא מציף, ובונים יחד תוכנית פעולה כדי לממש את תיק העבודות שלכם בצורה היעילה והאיכותית ביותר, שתמחיש את הידע שרכשתם בצורה נכונה ואטרקטיבית, מבלי לבזבז זמן מיותר. הטיפים בשיעור הזה הם Priceless, ומגיעים מ-15 שנים של היכרות שלנו עם בוגרי קורסים שהכשרנו, ומה הכי עבד להם. יש למה לחכות.

למשתתפים בקורסי UI שלנו יש קבוצות ווצאפ סגורות במיוחד עבורם, שבה הם יכולים להעלות דיונים, שאלות, ולקבל ביקורת עמיתים, ומשובים מהמתרגלים והמרצים.

בנוסף, לבוגרי קודזיינר ישנה קבוצת בוגרים סגורה בוואצאפ, שבה אנחנו חושפים בוגרים שלנו להזדמנויות קידום ותעסוקה בתצורות שונות. מעבר לכך, אנחנו אוהבים את הסטודנטים שלנו, ומשתדלים לתמוך בהם ככל שניתן, גם לאחר הקורס.

אתם תקבלו תעודת סיום קורס UI של קודזיינר. אנחנו גם רשומים כמוסד להשכלה בלינקדאין, כך שתוכלו להוסיף אותנו כמוסד לימודים שעברתם בו לימודי UI. אבל בואו נהיה כנים רגע: אין כזה דבר "תעודה נחשבת". אף מעסיק פוטנציאלי בתחום של UX/UI לא יפסול או יקח אתכם לעבודה, רק כי יש לכם תעודה כלשהי. הדבר היחיד שנחשב זה הידע שלכם דה-פקטו, ואותו אתם יכולים לשקף רק דרך תיק העבודות שלכם, ומשם לפתוח את הדלת לראיונות עבודה.

התעשייה מתעדפת יכולת עבודה מוכחת, על פני יכולת עבודה "על הנייר". בדרישות משרה, שבהן יש דרישה לתואר אקדמי, זה בעצם ניסיון לייצר סנן (כמו "שירת בצבא"), כדי לזמן רק מועמדים שיש יותר סיכוי שידעו לעשות את העבודה. אבל תארים באקדמיה, מעולם לא הצטיינו בלהכין אנשים למה שבאמת קורה בשוק העבודה – את זה כולם יודעים, ואינטרסים עסקיים בסיסיים מתעדפים אנשים שיודעים לעבוד. במרחב העסקי, אני אחפש את מי שיוכל לתת תמורה כמה שיותר מיידית לכסף שלי, כלומר ידע להתמודד עם העשיה היומיומית, ולהביא תוצאות בצורה עצמאית.

כמובן, שאם במהלך איתור מועמדים, יתקל המנהל המגייס בשני מועמדים שונים, ששווים לחלוטין בכל הפרמטרים: מקצועיות, אישיות, כימיה בין-אישית, יכולת ורבלית, יכולת עבודה בצוות, וכו – ולאחד מהם יהיה תואר ולשני לא יהיה – אז יכול להיות שהוא יבחר בזה עם התואר, כי מה זה כבר עולה לו, למה לא? אבל זה אף פעם לא עובד ככה בעולם האמיתי. מתוך סך הפרמטרים שמשקללים, כדי לאמוד את ההתאמה של מועמד למקום עבודה מסוים, תמיד יהיו כאלו שמתאימים יותר, ובמקומות עבודה שלא מחויבים לפרוטוקול גיוס מוסדי, רק לעיתים נדירות יהיה התואר האקדמי, זה שמייצר את ההטיה לטובת מועמד אחד על פני אחר.

ומה מראה לתעשיה את היכולות המוכחות שלי לייצר תוצר? תיק עבודות. זו הדרך שלכם להראות שעברתם קילומטראז' של עשייה, הגם שלא מתוך ניסיון בתעשייה, אבל עשיתם את המקסימום שאפשר לעשות, מבלי להתחיל לעבוד, הלכה למעשה. תיק עבודות טוב, תמיד ינצח תואר אקדמי.

אתם נרשמים למוסד לימודים בעבור הידע שהוא מחזיק, וההבטחה של היכולת שלו ללמד את הידע הזה, אבל אף מוסד לימודים לא יכול למכור לכם קריירה ודאית תמורת שכר הלימוד שלכם. זה גימיק שיווקי – ואם נהיה עדינים, זה מאוד לא אתי למכור אשלייה כזו. האמת הפשוטה היא, שקריירה ב-UX/UI (או בכל תחום אחר) לא מקבלים על מגש של כסף.

אז מה אנחנו כן עושים? 

  1. קודזיינר, כמוסד לימודים, מבטיחים להעביר לסטודנטים שלנו ידע מקצועי מקיף ומעמיק, תולדה של עשרות שנות ניסיון מצטבר אמיתי וחי, במשרות UX/UI בחברות רבות ומגוונות, בסביבות טכנולוגיות שונות, בסוגי צוותים שונים ובדרגים שונים – מג'וניורים ועד למנהלי צוותים. אנחנו מבטיחים, שלימודי UI אצלנו הם איכותיים ואקטואליים ביותר, ומהווים את הליבה ההכרחית של ידע מקצועי, אשר מהווה את הסטנדרט המקצועי בתעשייה. אנחנו מבטיחים, שסטודנטים שישקיעו בלימודי UI האלו ויקחו אותם ברצינות, ילמדו לעצב מוצרים ממשקיים – באמת, כפי שמעצבים אותם בתעשייה – בצורה מתודית, עקבית, מושכלת ומעמיקה.
  2. חשוב לנו שתצליחו – אנחנו בקשר עם סטודיואים רבים – גם של חברות פרויקטים, גם של סטרטאפים וגם של חברות מוצר, שמכירות את איכות הבוגרים שלנו. בסוף כל מחזור לימודים אנחנו שולחים לאותם סטודיואים הצצה לפרויקטי הגמר של הבוגרים שלנו, על מנת לקדם תהליכי השתלבות בעבודה. כבוגרים שלנו תקבלו חשיפה רחבה ומשמעותית שבהתאם להשקעה שלכם בפרויקט הסיום שלכם, עשויה לפתוח דלתות כבר מהיום הראשון שם בחוץ. 
  3. הבוגרים שלנו מצטרפים לקבוצת הוואצאפ של בוגרי קודזיינר, שם תחשפו בבוא העת להזדמנויות קידום ו/או תעסוקה שונות בתצורות כאלו ואחרות.
  4. וכמובן, שאת הסטודנטים הבולטים שלנו אנחנו זוכרים לטובה, ומשתדלים לעזור להם למצוא את מקומם בתעשייה, לאחר תום הלימודים (ולעיתים גם תוך כדי הלימודים). גם כאן אין התחייבות אבל יש לנו ותק של שידוכי עבודה מוצלחים, ודורות שניים של גיוס מעצבים בחברות שונות.
 

אתם יכולים לעצור את הקריאה כאן, אבל אם זה מעניין אתכם, הנה כמה טיפים פוקחי עיניים בהקשר של הבטחות השמה / הפניה למשרות / סטאז':

  • האם הבטחות ההשמה שאתם מקבלים מובטחות לכלל הסטודנטים בכל קורס UX? כמה סטודנטים כאלו יש בשנה, ואיך יכול להיות שכולם יושמו במקומות עבודה? איך יכול להיות שעבור כולם תהיה משרה פתוחה ומתאימה בדיוק בזמן שבו יסיימו את לימודיהם?
  • האם הבטחות ההשמה מגדירות לאיזה סוג משרות תושמו? האם גם השמה לבית דפוס בדימונה לגיטימית ומספקת בעיניכם? ומה עם השמה לעבודת פקידות ופוטושופ במחסן נעליים? מספיק קשור ל-UX עבורכם? (הנ"ל מקרים אמיתיים שסטודנטים ומתעניינים שיתפו איתנו)
  • האם יש הגבלת זמן על הבטחת ההשמה הזאת? האם יש הבטחה על כמות ההפניות למשרות רלוונטיות, ו/או התדירות שלהן?
  • האם כדי להיות זכאי להשמה יש הכרח לעבור סטאז'? אם כן, האם הסטאז' עבור משכורת חודשית? (עבודה ללא תשלום אינה חוקית במדינת ישראל).
  • מה המשמעות הפרקטית היום-יומית של סטאז'? מתי ואיך בדיוק הוא קורה? על איזה פרויקטים בדיוק תעבדו בסטאז' הזה, ובאיזה אופן?
  • איך יכול להיות שכ-20 סטודנטים יושמו בסטאז' בכל מחזור של לימודי UX, בסטודיו שמונה, לצורך הדוגמא, 20 אנשי UX בסה"כ? מאיפה תגיע העבודה כדי לפרנס 100 עובדים חדשים כל שנה?
  • האם כל הסטודנטים שווים – המצטיינים והזרקנים? אם "רק המצטיינים" מובטחים השמה/סטאז', אז מה היא ההגדרה המדויקת והשקופה של "מצטיינים"? יש מבחנים? יש ציונים? כמה מצטיינים יש בכל מחזור?
  • לסיכום, תמיד תקראו את השורות הקטנות, והבינו מה המשמעות של ההבטחות שנותנים לכם.

פיגמה היא התוכנה הפופולרית ביותר בארץ ובעולם למעצבי UX/UI. היא נוצרה לטובת עבודה יעילה ופורה יותר של דיסציפלינות ה-UX וה-UI ואינטגרציה חסרת חיכוך ביניהן, כמו גם מעבר טבעי של שתיהן אל צוותי הפיתוח. טוטוריאלים על פיצ'רים לא חסר, אבל מה שמשמעותי ללמוד הוא מתודולוגיית עבודה נכונה לאנשי UX/UI, וזה נושא שמועבר בצורה מעמיקה בקורס, וכאמור יהיה זמין לסטודנטים שלנו ללא תוספת תשלום.

כחלק מהקורס UI, אתם מקבלים – כבונוס – קורס פיגמה מוקלט בן 27 מפגשים, בשווי 960 ש"ח, שמלמד פיגמה מהיסודות ומעלה, בצורה יסודית ומעמיקה. דרך הקורס הפיגמה תלמדו גם את כל הפיצ'רים המשמעותיים של פיגמה, וגם מתודולוגיית עבודה נכונה עם הכלי, בהקשר הספציפי של איפיון חווית משתמש (UX) ועיצוב ממשקי משתמש (UI).

מטרת הקורס UI היא להקנות לכם את כל הכלים הנדרשים, על מנת להפוך אתכם לאנשי מקצוע בתחום ה-UI, כולל ההיבטים הטכניים הרלוונטיים בשוק העבודה הנוכחי, וזה עוד מקום שבו אנחנו תומכים בכם כדי שתוכלו לעשות זאת בצורה חלקה. תהנו!

התשובה הקצרה היא לא: אין בקודזיינר אפשרות ללימודי UI ע"ח פקדון, ע"ח תלושים של משרד העבודה או החינוך, או ע"ח מענקי מדען כאלו ואחרים.

אבל אולי חשוב שתקראו גם את התשובה הארוכה. כל אחת מאפשרויות הסבסוד האלו, דורשות שמוסד הלימודים יהיה מפוקח ע"י משרד העבודה ו/או משרד החינוך. פיקוח כזה תחילתו בתהליך ביורוקטי מסורבל. וחשוב עוד יותר, הוא שמעבר לתהליך הנ"ל, מרגע שמקבלים מעמד של מוסד לימודים מפוקח (כמו למשל מוסדות אקדמיים) נהיה קשה מאוד לעדכן את תוכנית הלימודים, מכיוון שכל שינוי בתוכנית הלימודים, בסילבוס, או כל שינוי במערכי השיעור, חייב לעבור אישור של מפקח אזורי של אותם משרדים. ביורוקרטיה. ביורוקרטיה זה דבר מתיש, גורם לעצלנות, ומייצר סטגנציה בתוכניות הלימודים – בדיוק כמו שקורה באקדמיה – תוכניות לימודים שלא משתנות 15 שנה.

הקורס UI שלנו מתהדר בקשב שלו – גם לצורכי השוק וגם לצורכי הסטודנטים שלנו. אנחנו כל הזמן (באמת, אבל) משפרים אותו, מוספים תכנים, מורידים, עורכים, מעדכנים, ומפרקים ובונים מחדש מערכי שיעור שלמים, כדי להביא את הקורס UI למקום שבו הוא נותן מענה יותר ויותר מדויק לסטודנטים, מבחינת סוג הידע, ההיקף שלו והאופן שבו הוא מועבר על מנת לאפשר להוציא אנשי UI מקצועיים וטובים יותר, שמוכשרים יותר לעשיית UI, ושמתאימים יותר לתעשייה.

אין מטרה עליונה מזו לכל מוסד לימודים, באשר הוא. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו להיכבל ע"י הבירוקרטיה של מוסדות ממשלה ארכאיים, וגם אתם לא. מי שישלם את המחיר, בסופו של דבר הוא אתם. יחד עם זאת, על מנת לבוא לקראת סטודנטים, שזכאים לאחד מסוגי הסבסודים הללו, אנחנו מציעים הנחות מסויימות כמחווה של רצון טוב, וניסיון לגשר על הפער. אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר על מנת לברר את זכאותכם להנחה כזו.

14

מפגשים

7

פרקי בונוס מוקלטים

66

שעות סה"כ

בונוס - קורס פיגמה בחינם!

לקודזיינר יש קורס פיגמה מעמיק ומושקע בן 27 מפגשים מוקלטים, ששם במרכז את מתודולוגיית העבודה של מעצבי UX/UI. עלות הקורס היא ₪960, אבל הסטודנטים בקורס UI יקבלו גישה לקורס הפיגמה ללא תוספת תשלום.

בוגרים מספרים

עבודות בוגרים

אנחנו גאים בבוגרים שלנו, ומציגים את הפרויקטים שלהם באופן שוטף כדי שהעולם יכיר אותם ואת העשייה שלהם.

על המרצים

אורית גיל, מרצה בקורס UI

אורית גיל היא מעצבת UX ומוצר Hands-on, ומרצה מזה 14 שנים, שמביאה ניסיון רב ומגוון באפיון ועיצוב מוצר. נסיונה כולל עבודה עם סטרטאפים וחברות טכנולוגיות, ייעוץ לחברות, ועיצוב מוצרים שהגיעו לעשרות מליוני משתמשים ברחבי הארץ והעולם.

במקביל לעיסוקה כמעצבת, היא גם מכשירה את הדור הבא של מעצבי ה-UX והמוצר במסגרת קורסים באוניברסיטאות ומכללות, קורסים פרטיים, סדנאות וקורסים לחברות, ומנטורינג אישי למעצבים. מעל ל-6,000 מעצבים הוכשרו בקורסים שלה, ורבים נוספים השתתפו בהרצאות שהעבירה בכנסים ומיטאפים.

הקורסים של אורית מתאפיינים בתכנים פרקטיים שמחוברים לשוק, מדברים תאכלס, ומתמקדים בהכנה לשוק העבודה. החומר מועבר בצורה מוחשית, עם טיפים מעשיים. כל הרצאה היא תוצאה של השבחה מתמדת של התכנים, לצד עבודה יומיומית בתחום.

קצת גיקית, קצת פריקית, והרבה סקרנית, במיוחד בחיבור בין עיצוב ולוגיקה. מאמינה באמת שכמעצבים לאינטראקטיב אנחנו חייבים גם להעמיק וגם להתרחב בתפיסה המקצועית שלנו, ושזה הופך אותנו לאנשי מקצוע טובים יותר, מקצועיים יותר, שנהנים יותר מהעשייה שלנו.

אור משגב, מתרגלת בקורס UX/UI

אור משגב התחילה את הקריירה שלה בעולם העיצוב בגיל 13 (!) עם קורס ב״אורט בראודה״, ומיד אחריו התחילה לעבוד בתחום. לאחר שסיימה את התואר הראשון במסלול אינטרקטיב (אינטרקציית אדם-מחשב) בויצו חיפה, עבדה בחברת Addsource, ובנתה פלטפורמות מותאמות אישית לחברות וארגונים. היא הייתה המעצבת הראשית של רשת ״הלד״, שם הגדירה קולקציות על פי צרכי משתמש, ובנתה מערכות ניהול פנים-אירגוניות.

עם 8 שנות ניסיון בתחום ה-UX/UI אור מביאה ידע רב בעיצוב מוצר ואפיון מערכות, ובמקביל לעיסוקה כמעצבת עשתה גם מנטורינג בתוכנית המחקר והפיתוח ״MindCET״ של מט״ח, ועסקה בהוראה פרטית בעיצוב.

לאחרונה סיימה אור תואר שני בהצטיינות ב-Data Visualization באוניברסיטת פורטסמות' באנגליה.

המוטו של אור הוא שאמפתיה למשתמשים היא הכלי להצלחה בכל פרוייקט UX, וכל בעיה יכולה להפתר עם כוס תה.

רוצים לקבל טעימה מקורס UI?

לחצו וצפו בהצצה מתוך הקורס

סילבוס

קורס UI של קודזיינר מותאם גם לאנשים ללא תואר או ניסיון בעיצוב, וכולל את כל היסודות הנדרשים להבנה של עקרונות העיצוב ותהליכי עיצוב ממשק. תוכנית הלימודים מתמקדת בפרקטיקות ובהיבטים היישומיים של עיצוב ממשק, ונמנעת במכוון מגישה ומתכנים אקדמיים-תיאורטיים. אנחנו מלמדים את כל מה שצריך לדעת, ואך ורק את מה שצריך לדעת, על מנת שבוגרי קורס UI שלנו יוכלו לעצב ממשקים נכונים ואיכותיים, בצורה מושכלת מתודית ועקבית. ה-DNA היחודי של לימודי UI בקודזיינר, הוא מה שמאפשר לנו ללמד כל אחד עם נטייה ומשיכה טבעית לעיצוב, ולעשות זאת בפרק זמן קצר יחסית. אלו הם עיקרי התוכנית:

כחלק מהמסלול תקבלו *כבונוס חינם* קורס פיגמה מוקלט בן 27 מפגשים, שילמד אתכם את הפיצ'רים המשמעותיים ביותר בתוכנה, עם דגש מיוחד על תהליכי עבודה נכונים. הרעיון בפיגמה הוא לאפשר בניית שפה חווייתית וממשקית בצורה חכמה וגמישה, ולכן חשוב לדעת איך לעשות דברים נכון, ולא רק לדעת איך לעשות אותם.

בקורס פיגמה שתקבלו, תוכלו ללמוד את התוכנה עם דגש על צורת עבודה נכונה, שתאפשר לכם לתכנן קדימה ולהבנות בצורה לוגית ועקבית את מערכות עיצוב ה-UX שלכם, כך שישרתו את צרכי העבודה שלכם ביעילות ולאורך זמן.

תרגול וביקורת הם מרכיב קריטי בתהליך הלימוד של עיצוב ממשק. התרגולים מאפשרים לכם לקחת את הידע התיאורטי שאתם מקבלים בקורס ה-UI, ולהוציא אותו אל הפועל דרך עשייה, אימון ומשובים בונים. התרגולים והמשובים שכל סטודנט מקבל, לצד צפייה בפרויקטים ובביקורות שניתנות גם לסטודנטים אחרים, מאפשרים לכם ליישם ולייעל את הפרקטיקות הבאות לידי ביטוי במתודולוגית עיצוב ממשק, ולחדד רגישויות ויזואליות ואסתטיות שונות, כגון: הרמוניה ואיזון בקומפוזיציה, צורניות, צבע וטיפוגרפיה. 

קורס UI של קודזיינר שם דגש רב על תרגולים ופרויקטים, השזורים מתחילת הקורס ועד סופו, ועל משובי ביקורת לכל אחד ואחת מהסטודנטים בתחנות שונות במהלך הקורס.

בקורס UI נבצע סקירה היסטורית מעמיקה וממוקדת של שפות גרפיות בממשקי משתמשהרקע, הסיבות, ההקשר והחוקיות של כל שפהמראשית ממשקי המשתמש בסביבה דיגיטלית, דרך ההווה, ועד לאופנות עכשוויות. נלמד לנתח ולהבין את המאפיינים הויזואליים בהקשר של רוח התקופה, נבין את הסיבות להתפתחות שפות חדשות, ונתרגל את הידע התיאורטי באופנים שונים.

בקורס UI נסקור את כלי העבודה הרלוונטיים לדיסציפלינת עיצוב הממשק, כשהפוקוס שלנו יהיה על פיגמה – הכלי הפופולרי ביותר בארץ ובעולם לאיפיון ועיצוב ממשקי משתמש.

הנרשמים לקורס UI מקבלים – חינם קורס פיגמה (מוקלט) מתודי ומעמיק, לטובת הבנה ותרגול של היכולות של פיגמה, כמו גם מתודות וטכניקות עבודה נכונות בעיצוב ממשקי משתמש. בנוסף, נבצע בקורס סקירה כללית של האקו-סיסטם של עולם האינטראקטיב, אשר כולל את הכלים הנפוצים מחבילת אדובי (פוטושופ, אילוסטרייטור, אפטר אפקטס וכו).

בקורס UI נלמד את היסודות התיאורטיים בעיצוב תקשורת חזותית: קומפוזיציה, חומר וטקסטורה, צורניות והפסיכולוגיה של הצורות, תורת הצבע והפסיכולוגיה של הצבעים, וטיפוגרפיה. נשתמש בהקשר והצרכים הספציפיים של עיצוב ממשק משתמש כמוקד להעמקה והרחבה ביסודות אלו, תוך תרגול אינטנסיבי של העקרונות התיאורטיים ומימושם בצורה מושכלת, מתודית ועקבית. נלמד על המשמעות וההיבטים השונים של היררכיה ויזואלית בכלל ובממשקי משתמש בפרט, ונתרגל את הביטויים שלה בקומפוזיציה, צבעוניות, טיפוגרפיה ורכיבי ממשק.

בקורס UI נלמד על עקרונות התקשורת החזותית כפי שהם באים לידי ביטוי באייקונים, וננתח אייקונים משפות גרפיות שונות, על מנת לזהות את המאפיינים העיצוביים השונים שנעשה בהם שימוש. נלמד ונתרגל את אופן השימוש באייקונים בשפת ממשק ואת המגבלות, היתרונות והחסרונות שלהם. כמו כן, נלמד ונתרגל מתודולוגיית עיצוב אייקונים, החל מהפשטה ואיפיון מטאפורי, וכלה בהגדרה צורנית, מרקמית וצבעונית. 

ברוח הפרקטיקה והתאימות לצרכי השוק, נלמד ונתרגל גם איך להתאים אייקונים מאיקונוגרפיות קיימות לשפה עיצובית שנבחר, ובנייה מהירה של אייקון-סט משלנו.

בקורס UI נלמד ונתנסה בגזירת שפה ממשקית משפות מותגיות של חברות שונות, נגדיר שפות ממשקיות מאפס בהתאם לעקרונות שונים של Look & Feel, נלמד ונתרגל מחקר ויזואלי, ויצירת שפה גרפית ממשקית נכונה על רבדיה השונים; החל בהגדרת סכימות צבעוניות וטיפוגרפיות נכונות, והגדרת מאפיינים צורניים שהולמים את העקרונות שהגדרנו, וכלה באיקונוגרפיה.

בקורס UI גם נשים דגש על עקרונות הנגישות, שיאפשרו לנו לקחת בחשבון לקויות ראיה שונות, נעמיק בהיכרות עם רכיבי ממשק שונים, ונתרגל פרקטיקות מתקדמות של עיצוב בפיגמה, על מנת לייצר את השפות הגרפיות ולעצב את הממשקים שלנו.

בקורס UI נלמד ונתרגל את המעבר הנכון בין איפיון לעיצוב: איך קוראים ומנתחים UX Wireframes על היבטיהם השונים, בדגש על הבנת התפיסה התפעולית, וזיהוי ושימור היררכיות לוגיות ו-ויזואליות. מתוך הבנה מעמיקה של האפיון נלמד למצוא את הפתרונות הויזואליים הנכונים, שלא יסתרו או יבלבלו את האיפיון, אלא ישביחו אותו לכדי פתרון מוצרי מדויק והוליסטי.

בקורס UI נלמד מתודולוגית Cross-platform, ונתרגל פרקטיקות רלוונטיות ושיטות ייעול, בעיצוב לרזולוציות וגדלי מסך שונים. נלמד לעומק את ההקשרים והדרישות של עולם המובייל, את המשמעויות של מסכי מגע בעיצוב ממשקים, ואת הקונבנציות של עיצוב ממשק למכשירי מובייל. כמו-כן, נחקור לעומק את ההבדלים שבין אנדרואיד ל-iOS, ובין אפליקציות Native ל-Mobile Web. את כל הידע הזה נקבל שתי וערב עם תרגול אינטנסיבי בפרוייקטי מובייל ו-Responsive cross-platform.

כמעצבי ממשק, אנו צריכים את הידע והכלים שיאפשרו לנו לתרגם מידע מספרי למסר חזותילהשתמש בדימויים ויזואליים על מנת להציג ולתקשר נתונים. בקורס UI נלמד ונתרגל את הקטגוריות והסוגים השונים של הדמיות נתונים נפוצות, ונלמד באיזה הקשר ואופן נשתמש בכל אחת מסוגי ההדמיות הללו. 

כמו-כן, נלמד ונתרגל בקורס UI קומפוזיציה והיררכיה, צורניות, צבעוניות, טיפוגרפיה ואיקונוגרפיה בהקשר של דשבורדים – נלמד כיצד הם בנויים ומתי ואיך לגשת לעיצוב שלהם.

מערכות מורכבות מציבות אתגרי עיצוב רבים, ובוחנות לעומק את כישורי עיצוב הממשק שלנו. מורכבות מייצרת דילמות, שהפתרונות שלהם אינם טריוויאליים, ושדורשים הבנה מעמיקה של האיפיון, ידע ממוקד, רגישויות גבוהות להרמוניה ואסתטיקה ויזואלית, איזון, איפוק ובשלות. במהלך הקורס UI נתרגל את הידע והיכולות המצטברים שלנו, ונבחן אותם אל מול אתגרים קשים של עיצוב ממשקים למערכות מורכבות.

את כל ההחלטות שעשינו בתחילת ובמהלך תהליך עיצוב הממשק שלנו, אנחנו נרצה לאגד בצורה מסודרת אל "מילון מונחים ויזואלי".

בקורס UI נלמד ונתרגל את האופן הנכון של איפיון והצגת Styleguide, נלמד על הנקודה שבה Styleguide מתפתח לכדי ספריית תבניות (Patterns Library), ומשם לדיזיין סיסטם (Design System). נבחן סוגים שונים של דיזיין סיסטמס והמאפיינים התוכניים, המבניים וההתנהגותיים שלהם, ועל איך הם באים לכדי ביטוי בעבודת צוות עיצוב, ואל מול צוותי פיתוח. כמו כן, נסקור ונקבל השראה מדיזיין סיסטמס מתקדמים של חברות טכנולוגיה שונות.

החלק האחרון בתהליך העבודה של מעצבי ממשק , הוא העברת העיצובים לפיתוח צד-לקוח (FED).

בקורס UI נסקור ספריות קוד וערכות שונות, אשר יסייעו לנו בבחירות עיצוביות עם היתכנות פיתוחית גבוהה, נלמד ונתרגל שיטות של עיצוב מוכוון-פיתוח, ועל אופנים נוספים שבהם הכלים שלנו מסייעים לנו לבצע Hand-off נכון של העיצובים שלנו לצוותי פיתוח. נלמד על סוגים שונים של בקרת איכות לתוצרי הפיתוח ואופן ההתנהלות בהן, על מנת להגיע לתוצרי פיתוח שהם פיקסל-פרפקט (מדוייקים עד רמת הפיקסל).

כמו-כן נלמד בקורס UI על מושגים נפוצים בתעשייה, ומודלים התנהגותיים הקשורים לנקודת הממשק של מעצבי UI עם אנשי צוות שונים בארגון, ועם הארגון כישות עסקית.

כחלק מצעדי ההכנה הנרחבים להשתלבות בשוק העבודה, נלמד בקורס UI על כל השלבים בתהליכים סטנדרטיים באיתור משרה מתאימה – דגשים, טיפים, והכוונה שימקדו אתכם בתהליך, יעזרו לכם להימנע ממכשולים, ויגדילו את הסיכויים שלכם בהשלמת תהליך הגיוס בהצלחה.

את הסילבוס לקורס UI אפשר להוריד גם כקובץ

עלות הקורס: ₪6,390 + מע"מ

סה"כ ₪7,475 כולל מע"מ   |   עד 12 תשלומים ללא ריבית

מסלול UX/UI מאי ערב

תאריך פתיחה: 30 בינואר 2023
ימי שני, 18:00 בערב
במהלך קורס ה-UX גם בימי רביעי, 18:00
מצטערים, הקורס מלא
ניתן לפנות אלינו להצטרפות לרשימת המתנה

קורס UX יולי ערב 🌙

תאריך פתיחה: 16 ביולי 2023
ימים ושעות:
ראשון ושלישי, 18:00-22:00

מצטערים, הקורס מלא

קורס UX דצמבר ערב 🌙

תאריך פתיחה: 4 בדצמבר 2023
ימים ושעות:
שני ורביעי, 18:00-22:00

מצטערים, הקורס מלא

קורס UX/UI ספטמבר ערב 2024 🌙

תאריך פתיחה: 8 בספטמבר 2024
ימים ושעות: ראשון ושלישי, 18:00-22:00

מצטערים, הקורס מלא

יצאנו לפגרה 🏖️

אתם מוזמנים להירשם ללימודי UX/UI בקורס המוקלט שלנו, וליהנות מאותם מערכי שיעור ובאותה האיכות של לימודים, אבל בשבריר מהמחיר

מצטערים, הקורס מלא

בהדרכת הוידאו שלנו כבר צפית?

שינוי קריירה הוא עניין רציני. לפני שמשקיעים בו זמן, כסף, ושאר משאבים  – חשוב להיכנס לזה בעיניים פקוחות, ועם כל המידע הרלוונטי.

בהדרכת הוידאו הזו אנחנו עונים על השאלות הכי חשובות והכי נפוצות שנשאלנו במרוצת השנים. ההדרכה תעזור לך לקבל תמונה מקיפה של מה נדרש ומה צפוי לך בתהליך הזה.

אנחנו ממליצים בחום לפנות 30 דקות, עם קפה / תה / בירה / מה שבא לך, ולצפות בהדרכה במלואה. אם יהיו לך שאלות נוספות אנחנו תמיד זמינים. צפייה מהנה 🙂

בואו נדבר

רוצים להירשם לקורס UI? אולי רוצים להתייעץ?
נשמח לתת לכם מענה, לספק עוד מידע, ולענות על כל שאלה שלא מצאתם לה תשובה כאן.

אתם יכולם לפנות אלינו בווצאפ
או לכתוב לנו מייל

או למלא את הטופס, ואנחנו ניצור אתכם קשר.